Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
30 dolog - amit, ha kiiktatsz az életedből, boldog leszel!
  2015-06-19 22:49:31, péntek
 
   
  30 dolog - amit, ha kiiktatsz az életedből, boldog leszel!





Vannak olyan szokások, amiket abba kell hagynod a saját belső békéd és boldogságod érdekében! Következzen egy lista minden olyan dologról, amit még ma abba kell hagynod, hogy valóban boldog lehess!


1.Ne pazarold az időd fölöslegesen olyan emberi kapcsolatokra, amelyek nem építő jelleggel hatnak rád!

Hidd el, az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan emberekkel töltsd el a drága időd, akik csak elszívják energiádat.

Soha, de soha ne ragaszkodj azokhoz az emberekhez, akik figyelmét elkerüli, milyen értékeid is vannak valójában. Es emlékezz mindig arra, hogy az igaz barátok nem azok, akik csak akkor állnak melletted, ha épp csúcsformában vagy az élet minden területén, hanem azok, akik a nehézségek ellenére is melletted maradnak és kiállnak érted.


2.Ne menekülj el a problémáid elől - Nézz szembe velük, ismerd fel és oldd meg őket!

Tudom, nem lesz könnyű... Hidd el, nincs olyan ember a Földön, aki képes minden elé gördülő akadályt hibátlanul, makulátlanul kezelni, irányítani.


Nem az a cél, hogy nyomban megoldjuk az adott problémát, ezen soha ne stresszelj!

Mi, emberek egészen más ,,elv" alapján működünk... Egyszerűen engedd meg magadnak, hogy dühös, szomorú, sértett, elesett légy! Fogd fel úgy, ez csupán egy feladat, amit a sors állít Eléd. Ezáltal tanulsz, és tanít Téged.

Valójában az egész életünk célja szembenézni az elénk gördülő akadályokkal, problémánkkal, tanulni, fejlődni, és megoldani ezeket az idő folyamatában. Hiszen éppen ezek azok a dolgok, amelyek formálnak bennünket, amelyek által végül megtaláljuk önmagunkat és formát ölt ,,tényleges" személyiségünk.


3.Ne hazudj magadnak és legfőképpen ne csapd be saját magad!!!!

Bárkinek a világon hazudhatsz önmagadon kívül.... Életünk során a fejlődésünk első mérföldköve a kockázatvállalás. A kockázatvállalás első lépcsőfoka: őszinteség saját magunkkal szemben.


4.Fejezd be, hogy mindig mások akaratát helyezed előtérbe a saját magadéval szemben. Ne feledd: Te vagy a legfontosabb!!!

Az egyik legfájdalmasabb dolog elveszíteni saját személyiségünk, emberi lényünk fontosságát, miközben többnyire a másik emberre fókuszálunk, és őt jobban szeretjük, mint saját magunkat.


5.Ne próbálj olyan emberré válni, aki valójában nem is Te vagy!

Az Élet egyik legnagyobb kihívása Önmagad maradni, hiszen a világ, a környezeted folyamatosan arra próbál kényszeríteni, hogy légy valaki egészen más.

Mindig lesz valaki, aki csinosabb, szebb, fiatalabb, okosabb, de ezek az emberek soha nem lesznek: TE!!!! Soha ne változz meg attól az ötlettől vezérelve, hogy kivívd a környezeted szeretetét ezzel. Légy önmagad, hiszen az igazi barátok és a jó emberek azért szeretnek, aki valójában TE saját magad vagy, a látszólagos hibáiddal és tökéletlenségeiddel együtt.


6.Ne rekedj meg, engedd el a múltat!

Hogyan is tudnál új fejezetet nyitni életed könyvében, amikor újra és újra visszalapozol benne?


7.Ne félj hibázni, ne félj attól, hogy hibákat követsz, követhetsz el!

Úgy vélem, még mindig célravezetőbb cselekedni, és bevállalni, hogy a végeredmény talán nem lesz épp a legtökéletesebb, mintsem tétlenül a tapsra várni. A sikerhez vezető út sosem könnyű, gyakran jár kudarcok sorozatával, DE minden kudarc út a siker felé!

Ha megtorpansz, csak gondolkodj el picit azon, mi a jobb: bánkódni, rágódni, hogy miért nem cselekedtél,és mi lett volna,ha...vagy cselekedni,és haladni előre!


8.Ne ostorozd magad a múltban elkövetett hibáid miatt!

A hibák tanítanak. Mindannyian követünk el hibákat, mindenkinek megvannak a saját harcai, küzdelmei, és valamennyien bánunk dolgokat a múltunkból. Emberek vagyunk...DE! Te nem a saját hibád vagy, és nem a saját harcodat személyesíted meg! Ne téveszd szem elől: Itt vagy, most vagy a jelenben, az erőddel együtt, hatalmadban áll formálni a jelened és ezáltal a jövőd!!!

Minden egyes dolog, ami valaha is történt az életedben, felkészít a jövődre, azokra a pillanatokra, amelyek még várnak rád,és szembe kell nézned vele.


9.Ne próbáld megvásárolni a boldogságod!

A legtöbb dolog, ami után pillanatnyilag vágyakozunk, többnyire pénzen megvehető, materiális dolog, és nagyon drága. De a nagy igazság az, hogy ami igazán és tökéletesen boldoggá, elégedetté tesz bennünket, teljesen ingyen van—szeretet, szerelem, nevetés, valamint a valós szenvedélyünknek élni és hódolni. Ezt nem vásárolhatod meg pénzért...


10.Ne várd el mindenkitől, hogy kizárólag a boldogságot sugározza feléd!

Ha te nem találod a belső békéd, és belső boldogságod, sosem leszel képes arra, hogy hosszú ideig boldog légy bármely más ember társaságában, vagy boldoggá tégy bárkit is. Első lépés: megtalálnod a saját életed biztos pontjait, stabilitását, és csak ezt követően leszel képes megosztani ezt másokkal is.


11.Ne várd tétlenül, hogy a dolgok maguktól megoldódnak!

Ne gondolkodj, túl sokat vagy ne kreálj magadnak nem létező problémákat. Mérlegelj, értékeld ki azt, helyzetet, feladatot, amit épp eléd pakolt a sors, és tégy döntő lépéseket. Az időhúzás nem változtat a tényeken: nézz szembe vele! Merj kockáztatni! Fogd fel úgy személyiséged fejlődésének első lépéseként!

Ne feledd: Sosem tudod megtenni a második lépést az első előtt!!!


12.Ne gondolj arra, hogy te még nem állsz készen!

Senki de senki sem érzi azt, hogy 100%-ban készen áll, amikor egy új lehetőség adódik. Többnyire a legkiválóbb lehetőségek az életben akkor bukkannak fel, amikor nem számítunk rá, és kényszerítenek arra, hogy lépjünk ki a komfortzónánkból. Első nekifutásra kényelmetlennek tűnik, de megéri...


13.Sose erőltess kapcsolatot, barátságot valótlan okokra hivatkozva!

Egy kapcsolat, barátság mindig legyen bölcs döntés, választás eredménye. Inkább légy egyedül, mint egy rossz kapcsolatban szenvedj! Nem kell rohanni sehová, ne félj attól, hogy lekésel bármit is... Ha valakinek szerepe van az életedben, akkor az épp a megfelelő időben, a megfelelő helyen, épp a legjobbkor fog megjelenni benne!

Azért légy szerelmes, mert készen állsz a szerelemre, és ne azért, mert magányos vagy!!!


14.Ne félj új kapcsolatokat, barátságokat kialakítani, új embereket beengedni az életedbe csak azért, mert a régiek nem működnek. Adj teret az újaknak!

Az életedbe becsöppenő emberek mindegyike okkal kerül oda. Néhány azért, hogy próbára tegyen, megtanítson, valamire, néhány azért, épp kihasználjon téged. De a legfontosabb, hogy valamennyien a legjobbat fogják kihozni belőled, segítenek még mélyebben megismerni önmagad!






15.Hagyd abba a másokkal való versengést!

Ne arra koncentrálj, hogy ki mit csinál jobban, mint te. Csak és kizárólag a saját eredményeid tartsd szem előtt nap, mint nap! A siker csupán a saját magaddal szemben vívott nyertes csata eredménye legyen!!!


16. Ne légy irigy és féltékeny másokra!

Az irigység amellett, hogy időpocsékolás, plusz még valaki más áldásainak a számlálgatása, ahelyett, hogy a saját életed pozitívumaira koncentrálnál. Energiád fölösleges pazarlása helyett inkább kérdezd meg magadtól: Vajon mi is lehet az, ami nekem van és mindenki más azt akarja?


17.Hagyd abba a panaszkodást és az önsajnálatot!

Az élet nem véletlenül dobja elénk a ,,csavart" labdákat bonyolultnak tűnő röppályával.... Így tereli az utad a helyes irányba. Nem kell mindig és mindent és azonnal abban a pillanatban megértened bármennyire tűnik is nehéznek. Gyakran fogod tapasztalni, hogy ezek a ,,csavart" labdák ,,vezérfonalként" vagy mankóként szolgálnak, hogy eljuss a neked szánt személyhez, helyhez, lelkiállapotba, vagy épp élethelyzetbe.

Ne csüggedj, maradj pozitív és mosolyogj! J Hadd tudja és érezze csak meg mindenki ma, hogy sokkal erősebb vagy, mint tegnap voltál, és ez még csak a kezdet...hiszen a jövőben még erősebb leszel!!!


18.Ne táplálj haragot senki iránt és ne tarts haragot senkivel!

Ne élj gyűlölettel és haraggal a szívedben. A végén sokkal jobban sérülsz te, mint az az ember, akit gyűlölsz. A megbocsájtás sosem arról szól, hogy amit velem tettél az rendjén van, hanem a következőt: nem engedem meg azt a luxust magamnak, hogy amit a múltban tettél velem, megmérgezze és tönkretegye a boldogságom örökre....A megbocsájtás tulajdonképpen egy válasz ,általa tudsz továbblépni,és találod, meg a belső békéd valamint szabadulsz föl egyszerre!

A megbocsátás sosem csupán a másik személynek szól, ugyanúgy fontos az önmagadnak való megbocsájtás képessége!


19.Ne hagyd, hogy mások lenyomjanak az ő szintjükre!

Mindig te légy az erősebb! Neked kell ,,magasabb frekvencián"lenned ahhoz, hogy gond nélkül fogadd az alacsonyabb szintű energiákat, és alacsonyabb rezgésű embereket.


20.Ne vesztegesd az időd fölösleges magyarázkodással!

Senkinek nem kell megmagyaráznod a saját viselkedésed, és hogy mit miért csinálsz! A barátaid számára ez nem szükséges az ellenségeid pedig úgysem fognak hinni neked.

Hallgass a szívedre, és kövesd, amit súg neked. A szív sosem téved. Mindig tudja, mi a Te igazságod.


21.Tarts szünetet! Szállj ki a mókuskerékből!

Épp akkor jött el az ideje annak, hogy végy egy mély lélegzetet, amikor úgy érzed, nincs rá időd. Időnként meg kell pihenned ahhoz, hogy tisztán lásd a dolgokat magadon körül.


22.Ne hunyj szemet az apró dolgok szépsége felett!

Értékeld az élet apró örömeit, mert egy napon, amikor visszatekintesz, fölfedezed, hogy ezek voltak a legcsodásabb pillanatok...

Életed legszebb darabkái azok a jelentéktelennek tűnő mozzanatok, amelyeket mosolyogva és boldogan töltesz el azokkal az emberekkel, akik igazán fontosak neked.


23.Ne próbálj mindig a tökéletességre törekedni!

A valós élet nem a tökéletességet, hanem a sikeresen elvégzett munkát jutalmazza.


24.Légy merész! Ne kövesd a hagyományos, bejárt utakat!

Az élet nem könnyíti meg a dolgod, ha valami különleges, egyedülálló cél elérésén fáradozol. De légy bátor, merész, merj kockáztatni, és valami, látszólag ,,őrült"dolgot csinálni. J


25.Ne tégy úgy, hogy minden rendben van körülötted!

Annak ellenére, hogy valójában semmi sincs rendjén....

Nem kell mindig erősnek mutatkoznod, nem kell azt sugároznod a külvilág felé, hogy minden rendben, és legfőképpen azzal ne törődj, hogy mások mit gondolnak rólad. Sírj, ha épp sírni akarsz, a könnyek segítenek megtisztulni....

Minél hamarabb engeded szabadon a valós,de olykor fájdalmas érzéseid,annál hamarabb könnyebbülsz meg és leszel képes mosolyogni újra. J


26.Vállald a felelősséget: hagyd abba, hogy másokat hibáztatsz a problémáidért!

Hogy mennyire, milyen mértékben vagy képes elérni az álmaid,céljaid, attól függ,milyen mértékben vagy képes vállalni a felelősséget az életedért.

Amikor másokat hibáztatsz azért, ami veled történik, tulajdonképpen megtagadod a felelősségvállalást, mintegy másoknak adsz hatalmat az életed egy része fölött.


27.Ne próbálj megfelelni egyszerre mindenkinek!

Ha így teszel, szépen lassan, de ki fogsz égni.... Elfelejtesz mosolyogni. Egyetlen egy ember mosolya gyakran képes megváltoztatni a világot. Nos, lehet nem az egész világot, de egy részét mindenképpen J. Próbálj meg erre fókuszálni, talán könnyebben fog menni!


28.Ne aggodalmaskodj folyamatosan és fölöslegesen!

Az aggódás nem szabadít meg a holnap terheitől ellenben megfoszt a jelen pillanat örömeitől.

Az egyik módja, hogy rájöjj, érdemes e rágódnod az adott dolgon, föltenni magadnak a következő kérdést: vajon mennyire lesz fontos az aggodalmam tárgya lesz 1 év múlva,3 év múlva, vagy épp öt év múlva? Ha úgy érzed, hogy nem, icipicit sem lesz domináns életed hátralévő részében, semmi értelme a további aggódásnak.


29.Ne koncentrálj arra, amit nem akarsz, hogy megtörténjen!

Minden sikertörténet kiindulópontja a pozitív gondolkodás. Ha minden reggel abban a tudatban ébredsz föl, hogy valami csodálatos dolog fog történni veled, ez így is lesz. De ne feledd: a fordítottja ugyanezen, elv alapján működik...


30.Ne elégedetlenkedj: Légy hálás mindenért!

Nem számít, hogy mennyire érzed magad jól vagy rosszul, ébredj föl minden reggel úgy, hogy köszönetet mondasz az Életedért!!! Valahol valaki lehet éppen elkeseredetten, reménytelenül harcol a sajátjáért...

Fordítsd meg a gondolkodásmódod: ahelyett, hogy valaminek a hiányán töröd a fejed, adj hálát azért, amid van! és más embernek épp az hiányzik az életéből.

Fordította: Lázár Judit

Forrás: http://joportal.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: kockázatvállalás, jelentéktelennek, szenvedélyünknek, gondolkodásmódod, komfortzónánkból, magyarázkodással, kényelmetlennek, visszatekintesz, legtökéletesebb, elégedetlenkedj, legfájdalmasabb, megmagyaráznod, megváltoztatni, kiindulópontja, tulajdonképpen, vezérfonalként, lelkiállapotba, elkeseredetten, kényszerítenek, személyiségünk, pillanatnyilag, aggodalmaskodj, tökéletességet, tökéletességre, kapcsolatokra, időpocsékolás, számlálgatása, kapcsolatokat, problémánkkal, személyiséged, célravezetőbb, visszalapozol, személyesíted, kényszeríteni, pozitívumaira, koncentrálnál, saját belső, lista minden, időd fölöslegesen, drága időd, igaz barátok, élet minden, nehézségek ellenére, problémáid elől, adott problémát, sors állít, egész életünk, elénk gördülő, világon hazudhatsz, fejlődésünk első, kockázatvállalás első, saját magadéval, Lázár Judit,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Mindig jusson idő nevetni  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Szívem  Png virág  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png cica  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tanuld meg ezt a versemet  Irgalom és ítélet  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Png telefon  Régi emberek, akikre máig büsz...  Neked tudnod kell  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Egy hatékony szolga  Nem számIt  Alázat  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Soha ne kedvezz...  Őrizkednünk kell...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  Lóhere  Szép estét kedves látogatóimna...  Örülök, hogy látlak!  Tanuld meg ezt a versemet  Ne kapaszkodj magasabbra,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A televizió nem a kultúrát kép...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Elköszönt  Fekete-erdő desszert  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Krisztinától  Rátalálsz  Őrizkednünk kell...  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Éretlen vers  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  s immár én is felragyogva, ért...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Akarat 
Bejegyzés Címkék
saját belső, lista minden, időd fölöslegesen, drága időd, igaz barátok, élet minden, nehézségek ellenére, problémáid elől, adott problémát, sors állít, egész életünk, elénk gördülő, világon hazudhatsz, fejlődésünk első, kockázatvállalás első, saját magadéval, egyik legfájdalmasabb, másik emberre, környezeted folyamatosan, emberek soha, ötlettől vezérelve, környezeted szeretetét, igazi barátok, látszólagos hibáiddal, végeredmény talán, tapsra várni, sikerhez vezető, siker felé, múltban elkövetett, hibák tanítanak, saját harcai, saját hibád, saját harcodat, erőddel együtt, legtöbb dolog, nagy igazság, valós szenvedélyünknek, boldogságot sugározza, belső békéd, saját életed, dolgok maguktól, második lépést, első előtt, legkiválóbb lehetőségek, életben akkor, rossz kapcsolatban, megfelelő időben, megfelelő helyen, életedbe csak, életedbe becsöppenő, legjobbat fogják, másokkal való, saját eredményeid, siker csupán, saját magaddal, irigység amellett, helyes irányba, pillanatban megértened, neked szánt, végén sokkal, megbocsájtás sosem, luxust magamnak, múltban tettél, boldogságom örökre&#8230, megbocsájtás tulajdonképpen, megbocsátás sosem, másik személynek, önmagadnak való, alacsonyabb szintű, időd fölösleges, saját viselkedésed, barátaid számára, ellenségeid pedig, szív sosem, ideje annak, mély lélegzetet, dolgokat magadon, apró dolgok, élet apró, legcsodásabb pillanatok&#8230, jelentéktelennek tűnő, tökéletességre törekedni, valós élet, sikeresen elvégzett, külvilág felé, könnyek segítenek, része fölött, ember mosolya, egész világot, részét mindenképpen, holnap terheitől, jelen pillanat, egyik módja, adott dolgon, következő kérdést, aggodalmam tárgya, további aggódásnak, pozitív gondolkodás, tudatban ébredsz, fordítottja ugyanezen, hiányán töröd, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2237
  • e Hét: 17109
  • e Hónap: 31014
  • e Év: 160721
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.